El Municipi

La Selva de Mar forma part de la comarca de l’Alt Empordà, província de Girona. El terme municipal té una extensió de 7 km² i 48 m d’altitud, el qual, s’estén des de sota la muntanya de Sant Pere de Roda. Els límits del terme municipal són al nord amb El Port de La Selva, a l’est amb Cadaqués, al sud amb Roses i Palau-saverdera i a l’oest amb Llançà.

En aquest paratge hi trobem una gran riquesa de paisatges, on es combinen l’essència del Mediterrani amb la verdor d’un paisatge molt singular, on la Serralada de Verdera s’alça, protegint aquesta població dels forts vents de tramuntana, la qual té uns cims destacables, Sant Salvador (671 m) i el Puig de Queralbs (621 m) amb el Pla d’Estar i el Mas Estela. D’aquestes muntanyes neix la ribera de la Selva de la qual el camí de ronda ressegueix perpendicularment juntament amb la carretera fins a arribar al mar, on es connecta amb el camí de ronda fins a Llançà.

La verdor dels camps abandonats d’olivera i del boscos de pi i alzina surera, fan que es converteixi en un indret d’interès natural, amb els límits del Parc Natural del Cap de Creus.

A més, el terme municipal compta amb un important patrimoni arquitectònic que ens permet conèixer la història d’aquest indret. En destaca especialment; les cinc torres de defensa, les restes d’un molí d’aigua de l’Edat Mitjana, la font dels lledoners, els ponts de molí, el safareig, l’església de Sant Sebastià, l’església de Sant Esteve, a més de les façanes de les cases fetes amb pedres sense treballar i antics camins de pedra seca que envolten tota la població.

El municipi compta amb bars i restaurants, una fleca, una fonda, un Museu del Trull, un consultori mèdic, un Centre Cultural d’esbarjo i l’Ajuntament. Tot i estar situat en una zona on es rep un gran volum de turisme durant l’estiu, és dels pocs indrets on encara es pot gaudir de la tranquil·litat i la seva essència.